Reţete

Brânzeturile de capră “La Colline” sunt fondante, au o structură fină şi un post-gust pregnant. Se pot servi în orice perioadă a zilei, ca aperitiv sau desert ori gătite în reţete calde sau reci, clasice sau moderne.

Fabricată după o tehnologie clasică franceză, brânza La Colline poate fi servită ca aperitiv sau desert. Este excelentă în salate sau mâncăruri gătite cu carne, ciuperci, paste sau pizza.

Se asortează cu vin roşu sec sau rose.

Se consumă la temperatura camerei, iar ambalajul se recomandă a fi deschis cu cel puţin o jumătate de oră înainte de a fi servită.


Salată cu brânză de capră

Salata verde taiată, roşiile cherry, boabele de porumb dulce, morcovul ras şi cuburile de brânză se amestecă într-un bol. Se adaugă după gust crutoane de pâine prăjită, condimente şi sos preparat din maioneză, smântână, zeamă de lămâie şi puţin muştar. 


Aperitiv rapid

Brânza de capră se taie rondele, apoi se presară cu puţin piper negru şi oregano. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se ornează cu măsline verzi. Se serveşte cu pâine neagră. 


Aperitiv cald
Pe o rondea de baghetă prăjită sau „baked roll” se aşează o felie subţire de măr, apoi una de brânză şi o jumătate de nucă deasupra. Se fixează cu o scobitoare şi se dă la cuptor sau microunde până ce brânza începe să se topească pe margini. Se serveşte pe frunze de salată verde. 

Aperitiv cu somon

Pe o jumătate de felie de pâine prăjită stropită cu ulei de măsline, se aşează o felie de somon afumat şi un cub de brânză de capră. Se dau la cuptor până când brânza începe să se topească. Aperitivul astfel pregătit se serveşte fierbinte, alături  de vin alb sau roze sec. 


Spaghete cu brânză de capră

Într-un vas de sticlă termorezistentă sau inox se toarnă un strat subţire de ulei de măsline. În el se aşează întregi bucăţile de brânză de capră. Se stropesc cu ulei de măsline şi se dau la cuptor la foc mic timp de 15 – 20 de minute. În fiecare farfurie cu spaghete fierbinţi se pune o lingură de smântână şi câte o brânză de capră coaptă. Se poate garnisi cu sos de roşii şi inelele din ardei și praz. 


Rulouri cu bacon şi ananas
Brânza de capră cu ierburi şi ananasul se taie în bucăţi lunguieţe. Câte o bucată de ananas şi una de brânză se înfăşoară într-o felie de bacon, apoi se fixează cu o scobitoare şi se stropesc cu zeamă de lămâie - pentru dietă baconul poate fi înlocuit cu felii de şuncă. 

Desert cu fructe şi brânză de capră

Brânza de capră se taie rondele. Pe fiecare bucată se aşează câte o boabă de strugure sau o felie de măr, banană, kiwi, pepene galben, ananas sau citrice. Fructele se fixează pe brânză cu ajutorul unei scobitori ornamentale. Se serveşte pe un platou de sticlă stropit cu coniac sau digestiv amar. Se poate orna cu physalis, lăstari de mentă sau fructe de pădure: mure, afine, zmeură. 


Desert honey – goat cheese

Pe o rondea de baghetă prajită se aşează o bucată de brânză de capră. Se acoperă cu puţină miere de albine, se dă un minut la cuptor şi se serveşte cald. Băutura potrivită este un digestiv tip amaretto.

Mierea poate fi înlocuită cu gem de afine, caz în care se serveşte rece.